Gotvach.bg»Съвети»Вреден ли е аспиринът в туршиите?

Вреден ли е аспиринът в туршиите?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
5641649k
Вреден ли е аспиринът в туршиите?

Приготвянето на туршии е неизменна част от българската кулинарна традиция. Много често обаче, в иначе така вкусните туршии се слага аспирин. Но както всички знаем аспиринът е лекарство, безопасно ли е да го използваме в големи количества в зимнината?

Разбира се, че безконтролното прием на каквито и да хапчета, в това число и аспирин, не е полезно за здравето. По химичен състав аспиринът представлява ацетилсалицилат, което означава, че не е хранителна добавка, а лекарство, което има многостранно действие. Аспиринът трябва да се пие по предписание и в определени дози, а не без никакъв контрол.

Специалистите смятат, че консумацията на продукти, които са консервирани с аспирин, причинява чувствителност на тялото към него. От това следва, че при нужда за лечение с лекарства от тази група, това няма да бъде възможно, защото организмът може да направи алергична реакция.

След всичко казано дотук, става напълно ясно, че аспиринът в туршиите е вреден, защото е лекарство, което не бива да се приема по подобен начин. Затова сменете аспиринът като консервиращо средство с оцет, захар, сол и лимонена киселина, за да се насладите на вкусните туршии без рискове за здравето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати