Кое вещество прави лютите чушки люти?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
Кое вещество прави лютите чушки люти?
Снимка: gotvach.bg

Лютивият вкус на чушките се дължи на веществото капсаицин. Той е изключително полезен за здравето, но не бива да се прекалява с консумацията на люти чушки, особено от хора, които имат стомашни проблеми.

Колкото повече капсаицин съдържа една люта чушка, толкова по-люта и богата на антиоксиданти е тя.

Лютите чушки са доказано полезни и са задължителни за всички, които искат да запазят доброто си здраве през зимните месеци.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван
Иван
16.12.2013 15:53
Капсаицинът дава лютивината на лютите чушки, колкото по-червени са, толкова повече капсаицин имат.
0
0