Gotvach.bg»Съвети»Защо залепват кюфтетата на скарата?

Защо залепват кюфтетата на скарата?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
310917
Защо залепват кюфтетата на скарата?

Само заклетите вегетарианци и дамите на диета биха устояли на тройка добре изпечени кюфтета на скара с гарнитура. Тази златна класика е мечта за мнозина и особено през лятото хората си организира пикници на открито, където могат спокойно да пекат на скара, без риск да обгазят комшиите си.

Но понякога се случва при по-неопитните майстори на скарата кюфтетата да залепнат, да се разкъсат, когато се опитате да ги обърнете и въобще обикновеното печене на кюфтета на скара бързо се превръща в истинско кулинарно фиаско.

Има няколко причини кюфтетата ви да залепват на скарата. Първата и най-важна причина е замърсяване по повърхността на скарата. Отложените и непочистени мазнини от предишна употреба на скарата пречат на правилното ѝ загряване, което кара кюфтетата да залепват на скарата.

Друга причина за това може да бъде недостатъчното нагряване на скарата или твърде ранното желание на майстора на скарата да обърне кюфтето. Когато каймата е твърде водниста или кюфтето не е намазано с мазнина, това също може да стане причина за залепването му.

Рецепти за домашни кюфтета на скара, татарски кюфтета на скара и кюфтета на скара със сос ще откриете на нашия сайт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 5
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Биляна Владова
най добре е когато скарата загрее да се почисти с глава лук и после се намазва със сланина, така никога не залепва.
2
0