Gotvach.bg»Съвети»Колко време се вари кускус?

Колко време се вари кускус?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
5641649k
Колко време се вари кускус?

Кускусът са малки сушени тестени зърна, които са приготвени от едросмляна твърда пшеница или от пшеничен грис. На вкус се доближава до различните видове паста, но тъй като е изключително малък, той се овкусява много по-равномерно. Най-често кускусът се вари и се яде като юфка.

Кускусът се сварява много лесно – слага се във вряща подсолена вода и се вари до готовност. Варенето му не отнема много време – най-често са необходими 5-10 минути, тъй като зрънцата са малки и увират бързо. Може да слагате няколко капки олио във водата, за да не се слепват зрънцата.

Вече свареният кускус може да се комбинира с месо и различни зеленчуци. Имайте предвид, че различните видове кускус се сваряват за различно време – т.напр. гръцкият и мароканският се сваряват много по-бързо, докато на някои други видове може да са им необходими и 15-тина минути.

За да сте сигурни, че кускусът е добре сварен, най-добре пробвайте зрънцата. Кускусът е важна част от здравословното хранене, защото е изключително богат на фибри и магнезий.

Вижте и няколко идеи как можете да си приготвите кускус: салата с кускус, пълнени чушки с кускус, табуле с кускус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати