Как се пекат белени семки?

Роси Стоянова 2от Роси Стоянова 2Дарт Вейдър / Автор
Как се пекат белени семки?
Снимка: gotvach.bg

Чопленето на слънчогледови семки си е истинска краста и веднъж ако започнем, спирането е много трудно. Печеният слънчоглед е любим на малки и големи, въпреки че не е толкова здравословен, колкото е суровият слънчоглед. Въпреки този факт обаче, голяма част от хората пекат слънчогледа, овкусяват със сол и след това се наслаждават на вкуса му. Знаете ли обаче как да си изпечете само слънчогледови семки, които вече са обелени?

Първо почистете много добре семките от обелките. След това ги поставете в цедка или гевгир и добре ги изплакнете със студена вода, за да могат да се отстранят всички дребни боклуци, останали по семките. След като добре ги измиете, ги оставете леко да се отцедят.

Пригответе тава и сложете върху нея хартия за печене. Загрейте фурната на 150 градуса. Наредете семките на хартията, като гледайте да са само на един ред, за да могат да се изпекат равномерно. Сложете във фурната и печете около 30-40 минути или докато семената станат хрупкави и придобият приятен кафяв цвят.

Извадете и сложете в купа за сервиране. Сега може да се насладите на вкуса им. Забелязахте, че не споменаваме сол никъде. Единият вариант е да ги посолите преди да ги сложите да се пекат, а другият вариант е да ги посолите, като изключите фурна. По желание може да добавите и малко масло към семките и да разбъркате добре – вкусът е повече от добър.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати