Как да остане баницата надута?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
Как да остане баницата надута?
Снимка: gotvach.bg

Всички сме били на гости, където са ни поднесли удивително вкусна и пухкава баница със сирене, чийто кори не са се слепили след изваждането на баницата от фурната. И тогава недоумява, как неговата баница, която по време на печенето е била същата, след това спада и се слепва, а тази баница остава надута.

Всъщност тайната на надутата баница е в процеса на охлаждането ѝ. Веднага след изваждането на изпечената баница от фурната трябва много внимателно да я обърнете върху чаши или купи.

Самото обръщане не изисква кой знае каква подготовка, но трябва още преди да започнете да правите баницата, да се погрижите нейният най-долен пласт да залепне за дъното, за да се получи т.нар. висяща баница.

Преди да намазните дъното на тавата, в която ще печете вашата баница с яйца и сирене, сложете малко вода, която ще попречи на мазнината да се разнесе навсякъде равномерно и ще даде възможност на корите да се залепят.

Топлата баница се обръща заедно с тавата, така че ръбовете на тавата да се подпрат на няколко купи, буркани или чинии. Баницата трябва да остане в това положение около 30 минути.

3.8
Общо 5 гласували
5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
22.03.2016 09:41
И аз няколко пъти съм я обръщала върху купички, но в повечето случаи, не! Няма кой да я чака толкова време!
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Да така е и аз често обръщам тавата върху чинийки После не става сплескана ,но не винаги го правя
0
0
Мариела Христова
До сега не съм обръщала тавата с баница, но ще пробвам този метод.
0
0
Илияна Димова
Да така е , обръща се баницата върху купички , само да се внимава да не падне баницата от тавата
0
0
Илияна Димова
Да , прилагала съм този метод
0
0
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!