Gotvach.bg»Съвети»Как се чистят свински крачета?

Как се чистят свински крачета?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
24342
Как се чистят свински крачета?

Свинските крачета са една доста пренебрегвана част от прасето, но истината е, че с тях се приготвят много вкусни ястия. Един от най-важните моменти в тяхното приготвяне е старателното им почистване. Те трябва да се почистят много добре, за да се премахнат изцяло всички мръсотии.

Първото нещо, което трябва да се направи със свинските крачета, е още със самото пърлене на прасето, да се опърлят и те. След това идва истинското почистване на свинските крачета. Пуснете леко чешмата с хладка вода, вземете кухненска тел за съдове и измийте крачето.

След това започнете да търкате старателно с телта. Целта е мръсотията от крачето да падне, но имайте предвид, че задачата отнема време. Търкайте добре, като от време на време измивате под водата. Трябва цялата мръсотия да падне и крачето да стане бяло, като се вижда само кожата.

Бъдете много старателни около областта на копитото на крачето (там където се раздвоява), защото в тази част мръсотиите се почистват по-трудно. След като изчеткате крачетата ги измийте старателно и пристъпете към готвенето им.

Вижте и някои интересни рецепти със свински крачета: Пача чорба от свински крачета, Варени свински крачета с хрян и Яхния със свински крачета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати