Gotvach.bg»Съвети»Как се прави мерджемек?

Как се прави мерджемек?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
24342
Как се прави мерджемек?

Мерджемекът представлява вкусна турска супа, която се приготвя от червена леща. Тя се приготвя изключително лесно и бързо, а освен това е много вкусна. Предлагаме ви една базова рецепта за мерджемек, за която са ви необходими 1 купа червена леща, 2-3 с.л. доматена паста, 1 глава лук, 2 или 3 средни на големина картофи, черен пипер, олио и сол на вкус. Това са основните съставки.

Запържете лука до златисто, прибавете ситно нарязаните картофи и ги запържете малко и тях. След това добавете лещата и налейте вода. Прибавете пюрето и варете до пълно сваряване на лещата.

Пасирайте супата и подправете с черен пипер. Ако е твърде гъста, може да добавите малко гореща вода. Предимството на червената леща, пред обикновената е, че се сварява много бързо и само за около 20-25 минути ще имате готова и поднесена кремсупа, която е много здравословна.

По желание добавете и малко чесън, лют или сладък червен пипер, джоджен и лимонов сок. Всичко зависи от индивидуалните ви предпочитания и вкусове.

Вижте и някои други много вкусни идеи с червена леща: Кюфтета от червена леща, Хумус с червена леща и Пиле с червена леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати