Какво да ядем късно вечер?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
Какво да ядем късно вечер?
Снимка: gotvach.bg

От години съществува схващането, че какво и да хапнете вечер преди сън, то ще се отрази пагубно и непоправимо на фигурата ви, затова в никакъв случай не бива да ядете след 18-19-20 часа. Това обаче не е така.

Истината е, че хората имат различен режим и ако едни си лягат около 22.30 часа, то други не помирисва възглавницата до 01-02 часа през нощта. Ето защо втората група хора просто няма как да вечерят в 18.00 часа и да не хапнат нищо, докато легнат.

Когато говорим за ядене преди сън, трябва да уточним, че става дума за хранения в интервала три часа преди сън. Добре е в този интервал наистина да не ядете нищо, защото усвояването му ще бъде доста затруднено и ще се отрази не само на фигурата ви, но и дори на съня.

Ако все пак сте твърде гладни може да опитате да залъжете глада с чаша вода, зелен чай или топъл шипков чай, подправе с 1 с.л. мед. В случай, че това не помогне и вие продължавате да сте ужасно гладен, може да хапнете една шепа сушени плодове, които трябва да се дъвчат много бавно и внимателно.

Може да залъжете глада си с нарязани на парчета банан или ябълка. Онези, които не харесват плодове, могат да заситят глада си с омлет от белтъци, зеленчукова супа илисалата от моркови и червено цвекло.

Една порция сварено месо от пиле, пуйка или задушена риба, в съчетание със зелена салата в никакъв случай няма да се отрази фатално на фигурата ви. Може да похапнете преди сън дори шепа овесени ядки, залети с вряла вода и овкусени с малко мед.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати