Как се подготвят корите за лазаня?

Росица Стояноваот Росица СтояноваДарт Вейдър / Автор
Как се подготвят корите за лазаня?
Снимка: gotvach.bg

Лазанята е едно от най-вкусните италиански ястия. Приготвя се с различни плънки, а пред вкуса ѝ малцина могат да останат равнодушни. Корите за лазанята са една от най-важните съставки, на които трябва да се обърне специално внимание.

Те се продават в готов вид, но все пак те се подготвят преди да се пристъпи към приготвянето на лазаня. Подготовката им най-общо казано се състои в бланширането им във вряща вода. Кипнете вода в тенджера и я посолете. Слагайте по 1-2 кори едновременно, като ги варите според указанията.

Не ги преварявайте, защото ефектът не е хубав. Вадете ги с решетъчна лъжица и ги оставяйте настрана. Не варете твърде много кори за лазаня едновременно, защото ще залепнат и ще имате проблеми. По-добре е да варите само по 1-2, за да ги изваждате по-лесно. Времето на варене е упоменато на опаковката.

Някои хора смятат, че корите за лазаня не трябва да се варят, но това все пак си е паста и е най-добре да премине през предварителна термична обработка и след това да се започне към същинското приготвяне на рецептата.

Вижте и някои неустоими рецепти за лазаня: Лазаня с Шунка и Кашкавал, Лазаня Бианчи, Лазаня с моцарела и гъби и Лазаня с пилешко и гъби.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати