Как се приготвя пиле каша?

Роси Стоянова 2от Роси Стоянова 2Дарт Вейдър / Автор
Как се приготвя пиле каша?
Снимка: gotvach.bg

С пиле се приготвят едни от най-вкусните ястия, които се харесват на малки и големи. Всички обичаме пилешка супа, пиле с ориз, пиле с картофи и още толкова много рецепти с пилешко.

Една страхотна рецепта с пиле е именно пиле каша, която се приготвя много лесно, а резултатът е повече от добър. Различни са вариантите, по които можете да си приготвите пиле каша, но сега ще ви покажем най-бързият и лесен.

Необходими са ви около 500 г пилешко месо, около 2 с.л. брашно, 2 ч.л. червен пипер и 2-3 глави лук. Сварете пилешкото месо и го нарежете. Запържете лука и го бъркайте докато омекне, след това добавете брашното и червения пипер и бъркайте, за да не загори сместа.

Добавете свареното месо и около 1.5 ч.ч. от бульона на варенето. Разбъркайте и оставете пилето каша да поври до сгъстяване. Преди сервиране поръсете с магданоз. Към тази рецепта може да добавите и малко чесън, ако ви допада вкуса му. Може да добавите и домати, но тогава намалете малко количеството на бульона, а имайте предвид, че те ще придадат малко по-кисел вкус.

Вижте още няколко идеи за пиле каша: Цветна пиле каша, Каша от пиле и Фрикасе (каша) с бяло месо.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариела Христова
Много полезна статия.
0
1