На колко градуса се пече баница?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
На колко градуса се пече баница?
Снимка: gotvach.bg

Трудно можете да посочите по традиционно българско тестено ястие от баницата. Тя присъства на трапезата във всеки дом и всяка уважаваща себе си домакиня крие в чекмеджето си не една и две рецепти за баница.

Печивото, което се състои от навити или наредени на пластове листа от разточено тесто или готови кори за баница и плънка. Традиционно плънката се състои от сирене и извара със или без добавка на яйца и мляко, но има десетки варианти за приготвяне на ароматна баница със зеленчуци, тиква, кисело зеле и различни плодове.

Независимо от това с каква плънка ще приготвите баницата, нейното изпичане се подчинява на едни и същи правила. Процесът се осъществява в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор или на 200 градуса без вентилатор.

Изпичането на баницата отнема около 30-40 минути, като е добре в процеса на печене няколко пъти да завъртите тавата, за да се изпече равномерно. Предлагаме ви да опитате нашите рецепти за Баница с кисело мляко и сода, Баница с праз и кайма, както и Любимата баница на Тодор Живков.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати