Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим горещ шоколад?

Как да си направим горещ шоколад?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как да си направим горещ шоколад?

Горещият шоколад е една от класическите зимни напитки. С падането на температурите навън се покачва и желанието ни да си приготвим нещо вкусно, топло и сгряващо душата. Но горещият шоколад е и нещо лично, защото хората имат различен вкус и усещане за сладост.

Затова рецептите за горещ шоколад се различават една от друга, те варират както по отношение на количеството и вида на шоколада, така и на захарта, вложена в тях.

Класическата технология за приготвяне на горещ шоколад изисква използването пълномаслено прясно мляко и натурален шоколад. Допуска се и използването на сметана, алкохол, канела и дори чили. Ароматните подправки са въпрос на вкус.

При приготвянето на горещ шоколад от ключово значение е разбиването на млякото на пяна. Това се прави, за да може мастните молекули да се групират и да придадат една приятна плътност на млякото. След това млякото се кипва.

Междувременно шоколадът (натурален или млечен) се настъргва и се разтопява на водна баня, след което се добавя към горещото мляко. Сместа се разбърква внимателно, поръсва се с канела или чили (да, чили, защото лютото придава неповторима нотка) и се поднася веднага.

Към горещия шоколад може да добавите още коняк, ликьор, бейлис или няколко капки уиски, стига да не го консумирате рано сутрин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати