Gotvach.bg»Съвети»Как се разпознава истинското сирене?

Как се разпознава истинското сирене?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как се разпознава истинското сирене?

Истинското сирене се прави от прясно мляко, но все още има много производители, които произвеждат сирене от сухо мляко, от палмови мазнини и дори от телешко шкембе, точно така, от телешко шкембе, и по-конкретно от ензими, извличани от него.

За разликата от истинското сирене, произведено от прясно мляко, фалшивото сирене с растителни мазнини има тебеширено бял цвят. То има доста по-рехава структура. От него не може да се отрежат прекалено тънки филии, защото съдържащите се в бучката сирене растителни мазнини се разпадат при по-силен допир.

Но истинското сирене с неговите естествени млечни киселини може да се нареже дори на съвсем тънки филии с дебелина около 5 мм при това без да се разпадне.

Обикновено сиренето с растителни мазнини се предлага на бучки, чиито ръбове са доста отсечени и заострени, докато при истинското сирене ръбовете да заоблени.

Друг начин да се уверите дали сиренето, което сте закупили е само от мляко или в него има и други неща, е да го накиснете в обикноване вода. След няколко дни истинското сирене ще бъде обезсолено, но сравнително добро състояние, докато сиренето с растителни мазнини буквално ще се е разтворило пред очите ви.

Все пак единственият сигурен начин за доказване на наличие на растителни мазнини в млечните продукти си остава лабораторният анализ. Той гарантира изключително високо точност на получените резултати, но е сравнително скъп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати