Gotvach.bg»Съвети»Как се ядат рулцата от раци?

Как се ядат рулцата от раци?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
24342
Как се ядат рулцата от раци?

Рулцата от раци са сурогатен продукт, който представлява червено-бели пръчици с аромат на рачешко месо, но в тях реално няма никакво рачешко месо. Съставът на рулцата от раци е изключително разнообразен и съвсем не е безобиден – в тях се съдържат месо от риба, пшенично и царевично нишесте, аромат на раци, мононатриев глутамат, растително масло и много други изкуствени съставки.

Факт е обаче, че рулцата от раци се услаждат на мнозина от нас и затова продължаваме да ги консумираме, въпреки спорния състав. Как обаче можем да похапваме рулцата от раци?

Рулцата от раци намират широко приложение в кулинарията. Могат да се използват за най-различни ястия, от тях се получават и вкусни предястия, ордьоври и салати. Рулцата от раци могат да се панират, да се пекат, но и в суров вид са много вкусни. Много често се използват за направа на салати с майонеза, в които може да сложите царевица, грах, кисели краставички и каквото още ви допада.

Панираните рулца от раци са много вкусни, приготвят се лесно, като за панировката ви трябват само яйца, брашно, сол, малко вода и бакпулвер. Рулцата се овалват в панировката и се пържат в сгорещено олио. Получава се прекрасно бирено мезе.

Вижте и няколко вкусни рецепти с рулца от раци: Салата с рулца от раци и майонеза, Предястие с маслини и рулца от раци, Пикантна разядка с рулца от раци и Топчета с рулца от раци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Биляна Владова
много ги обичам на скара и в салати с маруля
1
0
Веселина Константинова
Използвам ги най-вече в салатите и някои предястия.
0
0