Колко издържа охладеното месо?

Marianaот MarianaИноватор / Автор
Колко издържа охладеното месо?
Снимка: gotvach.bg

Всички обичаме прясното месо, но за съжаление то има доста ограничен срок на годност. Дори и прясно закланото месо не може да издържи повече от няколко дни в охладено състояние, защото в него се развиват болестотворни бактерии и плесени, опасни и вредни за хората.

Съгласно родните стандарти можете да съхранявате охладени червени меса до 10 дни в хладилник с постоянна температура от 0 до 4 градуса по Целзий. Ако месото е с кокал или става дума за пилешко месо с кокал, то тогава срокът за съхранение в хладилник става максимум 2 дена.

Охладеното червено месо трябва да се съхранява на температура от 0 до 4 градуса, като температурата във вътрешността на месото не трябва да надвишава 7 градуса.

Ако в този период не сготвите месото, е най-добре да го замразите. Замразените пилета и червени меса запазват вкусовите си качества за срок от 6 месеца при - 18 градуса, като е най-добре да бъдат замразени шоково и свръхбързо, защото тогава месото ще се увреди в най-малка степен.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати