Запитан от:
Може ли да се яде царевично брашно при високо кръвно налягане?
Снимка: gotvach.bg

Може ли да се яде царевично брашно при високо кръвно налягане?

Marianaот MarianaИноватор / Автор
31.03.2017

Високото кръвно налягане или хипертонията се превръща в епидемия. Това заболяване на съвременния живот, което до голяма степен е обусловено именно от удобствата, които цивилизацията ни предлага, е изключително коварно.

Хипертонията вече се наблюдава масово при гора под 40-годишна възраст, като най-страшното при нея е, че тя протича безсимптомно в продължение на години, увреждайки кръвоносни съдове и органи.

Има редица мерки, които да предприемете, ако бъдете диагностицирани с високо кръвно налягане, като една от най-важните е промяната в начина на живот.

Наред с лекарствата, предписани ви от кардиолог, може да опитате и някои рецепти за овладяване на хипертонията от народната медицина.

И тук идва отговорът на въпроса може ли да се яде царевично брашно при високо кръвно налягане. Не само, че може, но дори се препоръчва консумация на продукти с царевично брашно при високо кръвно налягане и дори замяната на обикновения бял хляб с царевичен.

В случай, че страдате от хипертония, едно от първите неща, които може да направите, за да я овладеете, е да опитате рецептата на Ванга за сваляне на високото кръвно с царевично брашно.

Всяка вечер една супена лъжица царевично брашно се поставя на дъното на водна чаша вода и се залива с вряла вода до ръба. Оставя се така, без да се разбърква и на сутринта се изпива цялото съдържание. Повтаря се, докато кръвното налягане не се нормализира трайно.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати