Колко протеин съдържа свинското?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
Колко протеин съдържа свинското?
Снимка: gotvach.bg

Правилното хранене е в основата на доброто здраве и дълголетие. Един от основните продукти, които присъстват неизменно на почти всяка трапеза, е месото и в частност свинското месо. Свинското месо е богат източник на белтъчини с висока хранителна стойност, минерали и микроелементи , в т.ч. Желязо, фосфор, сяра, магнезия и витамин PP, B1, B2.

На фона на останалите видове меса в свинското месо има най-високо съдържание на витамин B1, който е жизненоважен за правилната обмяна на въглехидратите и нормалното функциониране на нервната система. Въпреки това свинското месо трябва да се консумира с внимание, защото принадлежи към групата на червените меса и съдържа голямо количество мазнина.

Това, което вълнува хората, които спортуват активно, както и онези, които са се подложили на протеинова диета, е обаче колко протеин се съдържа в свинското месо. Количеството на протеини в свинското месо варира в зависимост от това от коя част на животното е месото. Свинското от бут съдържа около 18.8 г протеини на 100 г месо, докато при свинското филе ребрена дъга количеството на протеините е около 22 г/100 г.

Най-много протеини се съдържат в свинското филе и свинското контрафиле, като там тяхното количество е около 25 г/100 г месо.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!