Запитан от:
Как да сушим домашен суджук?
Снимка: gotvach.bg

Как да сушим домашен суджук?

Marianaот MarianaИноватор / Автор
01.10.2015

Всяко семейство има собствена рецепта за приготвяне на домашно изсушен суджук, като основните разлики са във вида и пропорциите на продуктите, които се използват за приготвянето му.

Независимо от вида на вложените продукти, общото между всички суджуци е, че се подчиняват на едни и същи правила при сушенето.

След като сте напълнили червата (естествени или изкуствени) с машинка за пълнене или специална приставка към месомелачката, трябва да ги натъпчете много добре, за да извадите максимално въздуха.

В продължение на три дни пресните суджуци трябва да се заглаждат със стъклена бутилка, за да се отстрани всякакъв останал въздух, след което се окачват в закрито помещение на хладно и проветриво място, където температурата на въздуха е постоянна.

Там те се сушат в продължение на 20-40 дни, в зависимост от вида на вложеното месо и дебелината му, както и личните предпочитания.

4
Общо 8 гласували
5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати