Gotvach.bg»Съвети»Можем ли да изсушим боровинки и малини?

Можем ли да изсушим боровинки и малини?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Можем ли да изсушим боровинки и малини?

Изсушаването на плодове е един чудесен начин да им се наслаждаване извън сезона, при това без да ги третираме с някакви консерванти или да ги обременяваме с допълнително захар.

Климатичните особености на България позволяват сушенето на боровинки и малини да става изключително лесно.

Току що набраните плодове се изплакват внимателно, оставят се добре да се отцедят и се подреждат върху хартия на сухо, проветриво и огряно от слънцето място.

Ако не ви се чака процесът на изсушаване за стане по естествен начин, можете да ги изсушите и във фурна.

Най-удобно е да ги сложите, след като извадите готвеното ястие. Плодовете се сушат на 50-60 градуса.

Готови са, когато при разтриване между пръстите не оцветяват и не стават на топка, след като се стиснат в ръка.

Добре е да знаете, че от 6-7 кг сурови плодове ще получите не повече от 1 кг изсушени боровинки и малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати