Калорични ли са бонбоните за смучене?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
Калорични ли са бонбоните за смучене?
Снимка: gotvach.bg

Повечето от нас обожават сладките и бонбоните и не си представят живота без парче торта или ароматно бонбонче за смучене. Ако трябва да бъдем честни обаче, често прекаляваме със сладките и бонбоните и това веднага проличава на фигурата.

Много дами, подведени от рекламата, че в едно бонбонче има само 2 калории, смятат, че могат да си хапват бонбони за смучене на воля, но това не е точно така.

За съжаление на всички почитатели на сладките неща, бонбоните за смучене са доста калорични. И не само това - техните калории спадат към групата на скритите калории, които приемаме без да си даваме сметка, докато гледаме любимия си сериал пред телевизора.

Онези вкусни бонбони за смучене, които носят свежест, всъщност неусетно доставят на организма ни стотици калории, които постепенно, но неотменно водят до натрупване на излишни килограми.

Дори и в най-обикновените бонбони за смучене има 399 ккал на 100 г, като тези калории доставят на организма ни 96.6 г въглехидрати, от които 72.6 г захари.

Но освен това в тях се съдържат и голямо количество изкуствени оцветители и добавки, а на практика липсват хранителни вещества.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати