Джинджифилът вреди ли на бъбреците?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
Джинджифилът вреди ли на бъбреците?
Снимка: gotvach.bg

Полезното и благотворното действие на джинджифила е било известно още на старите гърци и римляни, които са използвали корените на джинджифила е за подправка, и за лекарство.

Съдържащите се в него полизахариди, флаваноиди, етерично масло зингиберон са именно онези съставки, на които се дължи вълшебното му действие.

Често може да чуете да препоръчват употребата на корени от джинджифил за стимулиране на стомашните жлези, за общо тонизиране, за подобряване на храносмилането и др.

В алтернативната медицина коренището на джинджифила се прилага при настинки, хрема, кашлица, възпаление на гърлото и др. Оказва благотворно въздейстиве при възпалителни процеси в ставите, особено при артрит.

Вреди ли джинджифилът на бъбраците обаче? По този въпрос има противоположни мнения и затова приложението на джинджифил при проблеми с бъбреците не е препоръчително.

Продължителното приемане на джинджифил или неговото предозиране могат да повлияят отрицателно върху организма, особено ако са налице възпалителни заболявания на бъбреците, стомаха и червата, както и при проблеми с чения дроб и жлъчката.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати