Как се прави глазура с шоколад?

Роси Стоянова 2от Роси Стоянова 2Дарт Вейдър / Автор
Как се прави глазура с шоколад?
Снимка: gotvach.bg

Приготвянето на глазура с шоколад не е трудна задача, а с нея залеете мъфини, торти и сладкиши. Шоколадовата глазура може да се приготви по много начини, но основно се използват шоколад, прясно мляко, сметана и масло.

За глазурата с шоколад са ви необходими 50 г хубав тъмен шоколад и 40 мл прясно мляко. Разтопете шоколада на водна баня, като го начупите и го сложите в съд, който се слага в по-голям съд с вода. Сложете на котлона и разбърквайте докато се разтопи, като внимателно прибавите млякото. Млякото трябва да е затоплено, за да не се пресече глазурата.

За втория вариант на глазурата са необходими 3 с.л. масло, 6 с.л. сметана и 100 г хубав шоколад. Натрошете шоколада и го сипете в купа, разтопете маслото и прибавете сметаната. Добавете сметановата смес към шоколада и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Вижте още страхотни рецепти за глазура с шоколад и сладкиши с такава глазура: Сладка шоколадова глазура, Кокосови бонбони с шоколадова глазура, Кекс с шоколадова глазура и орехи.

4.8
Общо 4 гласували
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати