Gotvach.bg»Съвети»Залепват ли чугунените тигани?

Залепват ли чугунените тигани?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Залепват ли чугунените тигани?

Доколкото съм запозната, чугунените тигани не залепват. В тях се готви много добре, защото са дебелостенни и нагряването не е директно, а постепенно /както при глинените съдове/. При пържене не загарят и много лесно се почистват.

Чугунените тигани са изключително издръжливи и имат много дълъг живот. Чисто новите идват от магазина, покрити със специален незалепващ слой, който трудно можете да съсипете или отстраните.

Основното предимства на съдовете от чугун е, че те притежават висока топлинна вместимост. С думи прости, когато веднъж съдовете се нагреят много добре, те са в състояние дълго време да излъчват топлина, което ги прави особено подходящи за приготвяне на яхнии, каши и др.

Все пак не бива за забравяте, че чугунът далеч не е толкова незалепващ материал, колкото тефлона. Важно е да нанасяте поне по малко мазнина по дъното на тигана и да го оставите да се загрее добре, ако искате да сте сигурни, че ястието ви няма да се залепи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати