Как се съхранява правилно прясно месо?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
Как се съхранява правилно прясно месо?
Снимка: gotvach.bg

Най-вкусни стават ястията, които са приготвени със свежи и пресни продукти. Това важи с особена сила на ястията с месо, за сготвянето на които е използвано прясно месо, което не е замразявано и след това размразявано.

Но понякога по една или друга причина ни се налага да отложим подвизите в кухнята и прясното месо да ни почака ден-две, докато дойде неговият ред за готвене. Ето защо е изключително важно да знаете как се съхранява прясно месо.

Правилното съхранение спомага не само да се запазят вкусовите качества на месото, но и го предпазва от разваляне. Факторите, които ускоряват процеса на разваляне при месата, са въздух, влага и най-вече топлина.

Все пак няма пречки да запазите месото свежо няколко дни. То може да се съхранява до 3 дни в хладилник, но не в найлон, а в стъклен или емайлиран съд. Добре е да го покриете с фолио, но не така, че да го завива плътно, а да има и досег на свеж въздух.

Ако все пак сте решили да замразявате месото, то тогава е най-добре да го направите веднага, след като сте го купили, вместо да чакате два или три дни.

Препоръчваме ви да го разпределите на порции, подходящи за 1 готвене, да го сложите в чисти найлонови пликове, като се опитате да отстраните целия излишен въздух. Добре е след това да увиете плика с месо с амбалажна хартия, на която да запишете датата на замразяване.

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати