Gotvach.bg»Съвети»От какво и как се прави грис?

От какво и как се прави грис?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
310917
От какво и как се прави грис?

Грисът е хранителен продукт, който се получава в резултат на смилането на пшеничени или царевични зърна. Освен ценен хранителен продукт, той е и незаменим помощник в кухнята и намира широко приложение при приготвянето на хлябове, сладкиши с грис, каши с грис и др.

На пазара се предлагат царевичен и пшеничен грис. Освен това грисът се дели на едрозърнест грис, който се получава при еднократното смилане на зърното и дребнозърнест грис, който след първоначалното смилане се пресява и се мели отново.

Двата вида грис се различават значително по размери. При едрозърнестият отделните прашинки са с размери около 0.75 мм, докато дребнозърнестият е голям само 0.25 мм. Въпреки скромните си размери грисът е доста по-зърнест продукт от обикновеното бяло брашно.

От грис се произвеждат различни тестени изделия, като макарони, кускус, спагети и др. Няма дете, което в детството си не е опитвало млечна каша с грис. Още рецепти за грис и кремове с грис може да намерите на нашата страница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати