Как да чистим скара?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
Как да чистим скара?
Снимка: gotvach.bg

Няма да отречем, че сме заклети почитатели на скарата. Обичаме за хапваме не само сочни кюфтета на скара, но и гриловани зеленчуци на скара, а само при мисълта за жарени свински шишчета със зеленчуци устата се изпълва със слюнка.

Кошмарът на всеки, който обича да хапва вкусотии, приготвени на скара, е почистването.

Скарата трябва да се чисти редовно, защото нагарът пречи за равномерното изпичане на продуктите. Но как да чистим скара и трудно ли е?

Почистването на скарата не е трудно, ако разполагате с търпение, силни почистващи препарати и телена четка.

Докато реотание на скарата са още топли, е добре да напръскате обилно с обезмаслител или друг почистващ препарат. Когато изстине скарата, започнете да отстранявате мръсотията с помощта на телена четка.

Когато нагарът и замърсяванията по реотаните се твърде големи, тогава може да се наложи да повторите процедурата няколко пъти, докато изчистите скарата.

Най-упоритите замърсявания по реотаните на скарата могат да бъдат отстранени и с помощта на специални шпатули. Препоръчваме след почистването да изплакнете скарата със студена вода, в която е добавен оцет в съотношение 2:1.

След основно почистване на скарата, лесно може да си спестите труда, като я почиствате преди и след всяко използване.

Преди да поставите продуктите за печене на скарата, натъркайте добре нагретите реотани с разполовена глава лук, я след това със сланина.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати