Как се неутрализира люто?

Администраторот АдминистраторДарт Вейдър / Автор
Как се неутрализира люто?
Снимка: gotvach.bg

Прекалено лютата манджа може да бъде неутрализирана с високомаслено мляко, сметана, яйран или магданоз. Изпийте няколко глътки студено прясно мляко за наутрализиране на лютото.

Ако част от кожата ви бъде подлютена, натъркайте мястото със сол, тя премахва капсаицина - веществото, което се дължи лютивината.

Кола и други газирани напитки не се препоръчват, защото те разнасят капсаицина и ще ви стане още по-люто.

Ако ястието ви е люто, винаги може да се приложи и друг трик - да се увеличат продуктите, които се слагат в ястието, така то ще бъде по-малко люто.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати