Запитан от:
Как се прави карамелен топинг?
Снимка: gotvach.bg

Как се прави карамелен топинг?

Мариана Видоваот Мариана ВидоваНовак / Автор
14.10.2015

Нищо не придава завършеност на вечерята, както един перфектен сладкиш, приготвен с много любов и внимание към детайла. Но когато домакинята не е в състояние да прекара часове в кухнята, за да готви трудоемки и завъртени сладкиши, тя трябва да прибегне към торбата с хитринките.

Карамеловият топинг може да придаде изисканост дори и на най-обикновения сладкиш. Може да сложите карамелов топинг, когато сервирате Панакота, домашен сладолед, ябълков щрудел и всякакви други десерти.

Приготвянето на този топинг в никакъв случай не може да се нарече висш пилотаж в кулинарията, то е просто и не отнема много време. Вече приготвеният карамелен топинг може да се съхранява в покрит съд в хладилник около една година.

Трябват ви само 20 г ядки, 1 ч.ч. захар, 2/3 ч.ч. течна сметана, 3 с.л. масло и кафява захар да поръсване. Сложете захарта в дълбока тенджера и загрявайте до карамелизиране. Добавете натрошените орехи и объркайте добре.

Свалете от огъня и добавете маслото, а след това и постепенно сметаната. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес и сложете в съд с ледена вода, за да се охлади и спре процеса на готвене.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати