Gotvach.bg»Съвети»Как да изпържим тиквички?

Как да изпържим тиквички?

Как да изпържим тиквички?

Пържените тиквички са еднакво вкусни и в горещи, и в студени дни. Как да изпържим тиквичките в тиган, за да ги направим вкусни, сочни, ароматни, не прекалено мазни, но не и сухи?

Характеристики на пърженето на тиквички в тиган

Първо, нека се обърнем към рецептата, според която нашите майки и баби са ги приготвяли. Но най-напред да споменем някои малки трикове при пърженето на тиквички.

Ако тиквичките са млади, не премахвайте кората, изпържете ги непременно с нея, но ако зеленчуците са леко презрели, те трябва да се обелят непременно, в противен случай краищата ще бъдат твърде тежки и сурови.

Ако маслото в тигана е много или при пържене сте използвали брашно - след готвенето наредете тиквичките върху салфетки. Това ще спомогне за премахването на излишната мазнина и ще направи ястието по-сочно.

Ако предварително посолите зеленчуците, докато са още сурови - от тях ще започне да се отделя сок и вместо пържени, ще получите задушени тиквички, така че не солете тиквичките преди пърженето.

Тиквички, пържени в тиган - ето я и класическа рецепта: тиквички - 500 г, пшенично брашно - 6 супени лъжици, сол - 1 щипка, черен пипер - на вкус, билки - каквито харесвате на вкус, растително масло - за пържене

Как да изпържите тиквички в тиган?

Ако имате млади зеленчуци - нарежете ги на кръгчета с дебелина около 1 см. Ако тиквичките са големи - направете допълнителен надлъжен разрез, за ​​да ги разрежете на половинки. В плоска чиния изсипете брашното, налейте малко масло в тигана и го подгрейте.

Поръсете се с билки и оваляйте в брашно.

Наредете тиквичките в тигана. Пържете на средна температура от едната страна за няколко минути, след което ги обърнете от другата страна и направете същото. Основният критерий за пълната готовност на ястието е мекотата на зеленчуците.

Готовите изпържени тиквички, разстелете в чиния, върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината. Овкусете със сол. Поднесете със заквасена сметана, кисело мляко, билки или само натурални.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати