Gotvach.bg»Съвети»Как се прави пържен лук за хотдог?

Как се прави пържен лук за хотдог?

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532493
Как се прави пържен лук за хотдог?

Лукът в хотдога придава прекрасен вкус. Най-често лукът е запържен с различни подправки, които му придават приятен и пикантен вкус. За да приготвите вкусен пържен лук за хотдог, трябва да знаете някои кулинарни тайни.

Първата стъпка е да изберете хубави глави лук и да ги обелите. Измийте лука и го нарежете на полумесеци, като използвате остър нож.

В дълбока купичка сипете прясно мляко. Сложете нарязаният лук в купичката с прясното мляко и оставете да се маринова и поеме от млякото.

В подходящ съд направете смес от брашно, сол, черен пипер, чесън и куркума. Всички сухи съставки смесете добре, докато стане еднородна смес.

Всяко кръгче лук поотделно извадете от купичката с прясното мляко и оваляйте в съда със сухата смес. Това ще придаде пикантен и страхотен вкус на лука.

Сложете лука, които сте оваляли в подправките, да се пържи. Това става в силно загрята мазнина. Пърженето продължава около пет минути. След това извадете лука и го прибавете в хотдога.

Лука за хотдог можете да приготвите и по други начини. Например можете да го нарежете на кръгчета и да го посолите. След това да го запържите в масло. Лукът ще придобие много приятен вкус от маслото.

Друг вариант да изпържите лук за дотдог е като го нарежете на полумесеци, оваляте го в брашно, посолите и накрая запържите в предварително загрято олио за няколко минутки.

Които и начин да изберете, пърженият лук винаги ще има превъзходен вкус. Той придава невероятен вкус на всеки хотдог. Можете да използвате различни подправки според вкуса си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати