Gotvach.bg»Съвети»Как да не ни залепват гофретите?

Как да не ни залепват гофретите?

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
32318
Как да не ни залепват гофретите?
Снимка: Admin

Гофретите са сладкарско изделие, което по състав много наподобяващи палачинките, но с типичната за тях релефна повърхност, чиято идея е да задържа солени или сладки пълнежи. Да не забравяме и уникалната хрупкава коричка, която превръща лесните гофрети в любима закуска за малки и големи.

За направата на гофретитесе приготвя смес, която се изпича в гофретник. Почти винаги гофретниците са с незалепващо покритие, но въпреки това много често при изваждането си гофретите залепват и им се нарушава цялостта.

Чрез два много лесни и практични метода залепването на гофретите и провалът на закуската може да бъде предотвратен.

Първата мярка срещу залепването на гофретите е добавянето на по-голямо количество олио към самата смес, от която се приготвят гофретите. Недостатък на този метод е, че не винаги той работи, а и добавянето на допълнително мазнина може да наруши баланса на сместа.

Практичното решение е да се намаже предварително гофретника с маргарин, масло или растително масло в количество около 1 ч.л. и преди да се е разтопил напълно да се изсипе определеното количество смес.

Не само, че гофретите няма да залепват и лесно ще се извадят от формата цели, ами и ще придобият много приятна и леко хрупкава коричка от самия маргарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати