Как се прави лимонова глазура за сладкиши?

Denitsaот DenitsaЧирак 1x

Глазурата за сладкиша е като черешката на тортата. Независимо колко вкусен и сочен плодов сладкиш сте приготвили, добавяне на шоколадова или лимонова глазура ще го превърнат от обикновен десерт в истинско произведение на сладкарското изкуство.

Лимоновата глазура е сред лесните за приготвяне глазури, които може да приготви дори новак в кухнята.

Всичко, от което имате нужда са лимони,лимоново масло, пудра захар, лимони и краве масло.

Изцедете сока от един лимон и го прибавете към 400-450 грама пресята пудра захар. В зависимост от това колко гъста желаете да ви се получи глазурата, варират грамажите на пудрата захар.

Разбъркайте добре, докато се получи гладка и хомогенна смес, а след това добавете една супена лъжица разтопено краве масло и отново разбъркайте до пълното усвояване на маслото от сместа.

Най-накрая прибавете 3 капки от лимоново масло и отново разбъркайте. С помощта на лимоненото масло самата глазура става много по ароматна, но аромата не е натрапчив.

Използването на краве масло вместо олио придава лека пухкавост на глазурата и по този начин глазурата става по въздушна. Буквално се топи в устата.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!