Gotvach.bg»Съвети»Как се реже морков на пръчици?

Как се реже морков на пръчици?

Super MamASuper MamA
Чирак
2261
Как се реже морков на пръчици?

За да нарежете морков на тънки пръчици, най-удачно би било да се изберат хубави, едри, масивни моркови, тъй като този тип моркови се режат по-лесно, отколкото тънките и дребни.

Ножа, с който ще режете морковите на лентички, се препоръчва да бъде остър. Аз лично го правя с нож Сантоку, понеже е от масивен метал, винаги е остър и е доста удобен за тази цел.

Започва се с белене на морковите, което може да стане с обикновен нож, а може и с метална белачка, както го правя аз. Държа да отбележа, че изцяло металните белачки са по-удачни, понеже не се чупят изобщо, докато пластмасовите имат дота кратък живот.

След това режете моркова на 2 половини по дължина. Всяка половина се реже отново наполовина и така докато стане невъзможно да се разполовява. Приблизително се получават от всяка половина около шест лентички. Тоест от целия морков - дванадесет. Но това не е всичко. Тези лентички са широки.

Съответно прави се следното. Слага се широката тънка лентичка и се срязва пак наполовина и готово - ето ги нашите пръчици. Поставят се в чашка, поливат се с лимонов сок, поръсват се със сол и черен пипер и чашата по желание може да се украси с резен лимон.

Чудесно изглежда за парти, рожден ден, просто събиране на по бира или уиски с приятели. И не се заблуждавайте от уредите, които рекламират за рязане на лентички, не са ефикасни, казвам го от личен опит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати