Gotvach.bg»Съвети»Как да размразим бързо бутчета?

Как да размразим бързо бутчета?

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
32318
Как да размразим бързо бутчета?

Пилешките бутчета са едни от най- често използваните месни продукти в кулинарията и в кухнята на всяка домакиня. Вкусни са, бързо се готвят, а вариантите им за приготвяне са безброй.

Не е добре бутчетата да се готвят замразени, тъй като крайният им вкус не е толкова добър, а и когато са замразени, много трудно биха поели ароматите от подправки, сосове или марината.

В забързаното ежедневие на всяка домакиня е добре да се знаят трикове, чрез които бързо и лесно могат да се размразяват пилешките бутчета. Много често микровълновите фурни имат опцията за бързо размразяване на меса и зеленчуци, но в случай, че вашата няма, всичко от което се нуждаете е малко количество сол и топла вода.

В дълбока купа поставете замразените бутчета и ги залейте до пълното им покриване с добре стоплена вода, не чак вряла или гореща. Оставете ги да престоят около 5 минуте или докато водата е станала хладна.

След това изсипете вече изстиналата вода и отново залейте бутчетата с топла вода, но този път добавете и няколко щипки готварска сол. Солта спомага за по-доброто и дълбоко размразяване, но не прекалявайте с нея, за да избегнете пресоляване на месото.

С помощта на този метод ще успеете да размразите пилешките бутчета в рамките на около 15 минути, без да губите от естествените сокове и вкусове на месото.

По този начин може да размразявате абсолютно всичко, всякакъв вид меса и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати