Как се готви с боб от консерва?

Как се готви с боб от консерва?
Снимка: gotvach.bg

В забързаното ни и натоварено ежедневие имаме нужда от улеснения при придвижването, в работата или в домакинството. Точно такова улеснение ни предлагат полуготовите зеленчуци или ястия в консерви. Подготовката с тях е изключително лесна и бърза, а вечерята ни - вкусна.

Единственото, което трябва да направим, е да подготвим необходимите ни продукти, да минат през необходимите процеси и към тях просто да се добави консервираните боб. След добавяне на консервата с боб е нужно единствено да покъкри ястието около 10 минути и всичко е готово.

Предлагам ви една много вкусна рецепта за бекон с консерва, която се готви много бързо, а вкусът е невероятен:

Бекон с боб от консерва

1 кутия боб от консерва

300 грама бекон

1 глава лук

1 морков

200 грама доматен сок

1 ч.л. червен пипер

1 с.л. брашно

Сол и джоджен - на вкус

Беконът се нарязва на парчета и се запържва до омекване.

В тенджера със сгорещено олио се запържва лукът и морковът, поръсват се с червения пипер и брашното, сипва се бобът от консервата, малко топла вода и всичко се оставя да ври 10 минути.

Добавят се доматите и изпърженият бекон. Овкусява се и се оставя да покъкри около 5 минути.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати