Как се варят овесени ядки?

Как се варят овесени ядки?
Снимка: gotvach.bg

Овесените ядки са идеалната закуска, както за възрастни, така и за бебета и деца. Можете да ги консумирате чисти, както и да ги смесите с прясно мляко или плодове.

Закуската с тях е изключително бърза и лесна, а вкусът - невероятен.

Един от вариантите е просто да ги залеете с вряла вода и да ги оставите да омекнат (така се получава идеално с фини овесени ядки).

Другият вариант е да изкипите вода, да добавите няколко супени лъжици овесени ядки. След като водата е завряла, трябва да се бъркат, тъй като загарят много бързо и са готови за около 3 минути. Обикновено те попиват водата и набъбват, но при повечко излишна вода - просто прецедете излишната вода. Така се получават най-добре обикновените овесени ядки.

Предлагам ви и няколко рецепти, които задължително трябва да опитате:

Овесени ядки с орехи

300 мл. вода

6 с.л. с връх овесени ядки

Щипка сол

Захар на вкус

2 с.л. счукани орехи

Сипете водата в тенджера, добавете щипката сол и сложете да се вари. След като водата заври, са готови за 2-4 мин. Смъкнете и изчакайте да попият водата и са набъбнат, докато се превърне в каша. Овкусете със захар и орехи.

Овесени ядки с плодове

5 с.л. овесени ядки (обикновени, не фини)

Половин ябълка

3 броя сини сливи

1 с.л. мед

Залейте овесените ядки с вода - с един пръст над ядките. Сварете ги на котлона около 4-5 минути. Междувременно нарежете плодовете.

В сварените овесени ядки добавете меда и разбъркайте. Добавете нарязаните плодове, можете да добавите канела, която ще забърза метаболизма и ще има приятен аромат.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати