Gotvach.bg»Съвети»Може ли да се яде чия от бременни?

Може ли да се яде чия от бременни?

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532484
Може ли да се яде чия от бременни?

През бременността правилното хранене е от първостепенно значение. То е важно както за организма на майката, така и за бебето. Важно е бременната да приема достатъчно плодове, зеленчуци, семена и ядки. Най-важните вещества по време на бременността са фолиева киселина, калций, фибри, желязо, протеини, магнезий, калий, витамини и омега-3 мастни киселини.

Богати на омега-3 мастни киселини с чия, орехи и ленено семе.

Чията е класифицирана като суперхрана. Тя дава енергия, повишава издържливостта и съдържа множество полезни вещества. За сравнение може да споменем, че чията съдържа два пъти повече калий от банана, три пъти повече антиоксиданти от касиса, три пъти повече желязо от спанака и пет пъти повече калций в сравнение скраве млякото.

Семената от чия съдържат голямо количество омега-3 и омега-6 мастни киселини. Това ги прави много подходящи като храна за бременните. Също така чията е мощен антиоксидант, помага на организма ни да бъде много по-издържлив и устойчив на вируси и натоварвания.

Консумацията на чия помага да се поддържа нормално ниво на кръвната захар в организма. Също така чията спомага за добрата работа на стомашно-чревния тракт. Това е особено полезно за всяка бременна.

Чията не съдържа глутен, което я прави още по-широко приложима храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати