Как да сварим черен дроб?

Как да сварим черен дроб?
Снимка: gotvach.bg

Черният дроб, независимо от вида си, предлага многобройни възможности за готвене.

Повечето от тези възможности изискват предварително леко сваряване на черния дроб.

За да сварим черния дроб, първо трябва да го измием от кръвта, особено след отмразяване.

Свинският черен дроб, както и говеждият се нуждаят от престояване за 3 часа в прясно мляко преди сваряване.

След което се поставя в дълбок съд, залива се с вода, няколко пръстта след неговото покриване. Препоръчително е тази вода да е подсолена.

Трябва да знаете, че ако ще ползвате тази вода на по-късен етап от времето на готвене, трябва да премахнете първата вода и да не забравите да го прецедите, преди да го използвате. Това е много важно за здравето ни.

При доливането на втората вода - можете да нарежете лук, морков и други желани от вас зеленчуци, за получаване на по-добър бульон.

Тези съвети се отнасят за всички видове черен дроб (пилешки, свински, телешки и др.).

Времето до пълното сваряване е относително - но при някои (свински или телешки) може да отнеме до 60 минути. Пилешките дробчета са най-крехки и бързи за сготвяне. Тяхното пълно сваряване отнема 15 минути.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!