Gotvach.bg»Съвети»Как се бели манго?

Как се бели манго?

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532484
Как се бели манго?

Мангото е тропически плод, богат на бета-каротин. Плодът е богат на витамини от групата В, на витамин С, калии, желязо и много други полезни вещества за организма.

Мангото има свойството на антиоксидант и помага при редица болести.

Плодът се счита за деликатес. Вътрешността му е сладка и много сочна. Тя има вкус на различни плодове едновременно - банан, диня, прасковата и лимон.

За да обелите манго, можете да използвате класическия начин с нож, но това е трудничко, защото плодът и много сочен.

Има и един много лесен и хитър начин да обелите манго. Това става с помощта на остър нож и чаша. Прави се по следният начин:

- първо измийте добре плода и подсушете;

- разрежете плода с остър нож по дължина;

- притиснете плода към отвора на чашата, така че обелката да остане от външната страна на чашата, а плодът - от вътрешната страна.

С този бърз и лесен начин на белене мангото остава на две половинки, без да е изгубил сока си и без да е нарушена цялостта на половинките. При този метод на белене използвате ръба на чашата като белачка.

Ако имате нужда от допълнителна нагледна информация, можете да потърсите клипчета онлайн.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати