Запитан от:
Колко време се варят пъдпъдъчи яйца?
Снимка: gotvach.bg

Колко време се варят пъдпъдъчи яйца?

Marianaот MarianaИноватор / Автор
01.10.2015

Яйцата от пъдпъдък са истинска витаминна бомба на фона на скромните си размери. Макар да тежат едва 10-12 грама те са изключително богати на микроелемнти и витамини и притежават изразено антибактериално, имуномодолиращо и противооточно действие, освен това в тях няма холестерол.

Въпреки че е препоръчително пъдпъдъчи яйца да бъдат консумарини в сурово състояние, защото в процеса на термична обработка голяма част от ценните им хранителни вещества се губят, много хора ги харесват рохки и или твърдо сварени.

За разлика от кокошите яйца, които се заливат със студена вода и тогава се варят, пъдпъдъчите яйца се пускат директно във врялата вода, защото няма опасност да се спукат. За да получие рохки яйца, трябва да ги варите едва 1-2 минути. Твърдо сварени стават след 5 минути варене.

Един нетрадиционен прочит на класическа рецепта е вариантът Руло Стефани с пъдпъдъчи яйца, а Салата със сьомга и пъдпъдъчи яйца ще впечатли и най-големите чревоугодници.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати