Кога се слага кисело зеле?

Мариана Видоваот Мариана ВидоваНовак / Автор
Кога се слага кисело зеле?
Снимка: gotvach.bg

Кисело зеле, шкембе чорба и баница с яйца и сирене според мнозина са Светата Троица на българската национална кухня. Тези три ястия са неизменна част от българския бит и култура.

За да стане готово киселото зеле за коледния зелник, то трябва да се сложи в края на октомври, началото на ноември. Трябва да имате предвид, че колкото по-студено е времето, толкова по-бавно ще стане.

След като наложите зелките в бидона и ги залеете със саламура, както се приготвя Кисело зеле в бидон, трябва да ги затиснете, така че да не изплуват и редовно да ги претакате, докато станат готови.

Добре е след това да добавите няколко корена от хрян или натриев бензоат, за да стопирате процеса на ферментация и да се наслаждавате на свежата туршия чак до пролетта.

4
Общо 4 гласували
5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати