Gotvach.bg»Съвети»Как се правят парени чушки?

Как се правят парени чушки?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как се правят парени чушки?

С настъпването на есента повечето домакинства у нас се ориентират към приготвянето на зимнина. Домакините масово затварят туршии без варене, селски туршии,туршии с аспирин и т.н., за да може дори в средата на зимата да похапваме вкусни и хрупкави зеленчуци.

Слагането на зимнина е трудоемко и досадно за мнозина, но има и много рецепти за туршии с чушки, които могат да се приготвят изключително лесно и бързо. Парените чушки са едни от тях.

За приготвянето на 10-12 буркана парени чушки ви трябват около 10 кг червени чушки, 750 г захар, 300 г сол, 300 мл олио, 1.5 л оцет, както и 1 кг моркови, 2 глави целина, 5-6 бр. дафинови листа, церен пипер на зърна и по желание чесън. Пригответе си и аспирин.

Продуктите за маринатата се слагат да кипнат в дълбока тенджера, след което към тях се прибавят изчистените чушки – цели или нарязани на парчета. Чушките се попарват за кратко, докато цветът им не се промени към леко оранжев, след което се редят в буркани.

Редуват се ред чушки, ред нарязани моркови, целина, дафинов лист, черен пипер и цели или нарязани скилидки чесън. Притискат се добре и бурканът се допълва с маринатата, добавят се 1-2 размити аспирина, затварят се плътно и се обръщат с капачките надолу, докато изстинат. Още лесни рецепти за туршии, сурови туршии и туршии без варене можете да намерите на нашия сайт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати