Gotvach.bg»Съвети»Може ли готварска сметана да се ползва като сладкарска?

Може ли готварска сметана да се ползва като сладкарска?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
24342
Може ли готварска сметана да се ползва като сладкарска?

Сметаната е млечен продукт, който бива различни видове и има различно приложение в кулинарията. Най-широко обаче се използва за сладкарството, защото рецептите за много сладкиши включват сметана. Може да се използва и за солени ястия, супи, запеканки, крем супи и сосове. Разбира се за солените ястия се използва готварска сметана, защото тя не е подсладена и е невероятна добавка към печени картофи, гъби или пилешко месо.

Сладкарската сметана е течна и е подсладена. Направена е така, че лесно да се разбива и да става на бита сметана с отлична хомогенна структура. Трябва да се разбива с миксер от най-ниска към най-висока степен за няколко минути.

Ако обаче нямате сладкарска сметана, а само готварска сметана, това не е голям проблем. Единственото, което трябва да направите, е да добавите към готварската сметана пудра захар, за да се подслади. След това може да я вложителите в сладкиша, който искате.

Това е хубавото на готварската сметана, защото на практика е универсална. Тъй като не е подсладена предварително, тя може да се влага в различни солени ястия, но ако в момента нямате сладкарска сметана, може спокойно да използвате и тази за готвене. Задължително обаче я подсладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати