Дебелее ли се от царевично брашно?

Росица Стояноваот Росица СтояноваДарт Вейдър / Автор
Дебелее ли се от царевично брашно?
Снимка: gotvach.bg

Царевичното брашно, което е приготвено от смлени царевични зърна, е изключително полезен продукт, който в същото време е една от най-добрите алтернативи на бялото брашно. Царевичното брашно е отличен източник на цинк, желязо, каротеноиди и фибри.

То съдържа голям брой калории, но в същото време консумацията на храни с него не води до напълняване, а същевременно спомага за извеждането на мазнини от тялото. Освен това, царевичното брашно е изключително богато на диетична целулоза и микроелементи. Благодарение на високото си съдържание на целулоза царевичното брашно спомага за премахването на токсините от тялото.

Печивата, приготвени от царевичното брашно са и по-засищащи от другите, благодарение на високите количества фибри. Това брашно може да се използва за направата на различни диетични хлебчета, палачинки и питки. Приемът на храни с царевично брашно се отразява много добре на стомаха и не само не се пълнее от тях, но но те спомагат за намаляване на телесната маса. Все пак както с другите тестени изделия, така и с храните с царевично брашно не бива да се прекалява, но именно този вид брашно е много по-добро от пшеничното брашно.

Вижте и няколко апетитни рецепти с царевично брашно: Пухкав сладкиш с царевично брашно и какао, Тортили с царевично брашно и Мъфини с царевично брашно.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати