Gotvach.bg»Съвети»Как се прави сироп за сиропиране на сладкиши?

Как се прави сироп за сиропиране на сладкиши?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
5641649k
Как се прави сироп за сиропиране на сладкиши?

Едни от най-вкусните десерти са сиропираните сладкиши. Те са изключително апетитни, а приятният захарен сироп им придава невероятен вкус. Основното правило, за сиропиране на десерти, че една от двете съставки трябва да е студена – или сладкишът, или сиропът. Най-добре е да оставите сиропа да изстине и след това да се залее изпеченият блат, защото в противен случай рискувате блата да се стане кашав или да омекне.

За да приготвите захарен сироп за сладкиши, са ви необходими 2 части захар и три части вода. Разбъркайте ги добре и сложете на котлона, като нагрявате внимателно. В началото се образува пяна, затова разбърквайте. След като спре да се образува, увеличете котлона и бъркайте до получаване на захарен сироп.

Ако искате, може да добавите малко ванилия или някакъв друг аромат в сиропа. Горещият сироп не бива да се ароматизира, защото всички аромати ще изчезнат. Изчакайте го да се поохлади. Освен ванилия, към сиропа може да се добавят кафе, вино, плодови сокове, лимонов сок, коняк. Сиропът може да се използва за сиропирането на баници, кексове, баклавички, тулумбички и различни други сладки изкушения.

Вижте и няколко невероятни сладкиши със сироп: Сиропиран шоколадов кекс, Сиропирано негърче и Сиропирана домашна торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати