Gotvach.bg»Съвети»На какви ястия се слага джинджифил?

На какви ястия се слага джинджифил?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
24342
На какви ястия се слага джинджифил?

Джинджифилът е изключителен корен, чиито здравословни свойства на безброй. Той се използва и широок в кухнята на азиатските страни, но вече започва да извоюва своето достойно място и в европейската кухня. Пресният джинджифил има парещ вкус. В тайландската кухня се използва за овкусяване на кърито, в комбинация с кокосово мляко. На много места в Азия приготвят чай от резени джинджифил.

Джинджифилът се използва за направата на пасти с люти чушки, които се използват за намазване на месото преди печене на фурна или скара. Може да се запържва и да влиза в състава на сосове, поднася се към различни месни блюда. В някои страни го пържат заедно с чесън и лук, защото така лютивият вкус се смекчава, а ароматът му се разгръща.

В китайската кухня пържат или варят джинджифила. Ястията, които изискват по-дълго варене, като супи например, могат да се ароматизират с големи резени джинджифил. При бързо пържене обаче, е най-добре да нарежете корена на ситно или да го настържете. Чудесен е за ароматизиране на ястия с моркови, тиква, ориз и пилешко месо. Към всяка порция суши задължително се поднася и маринован джинджифил.

Джинджифилът може да се захароса. В САЩ и Англия е много известна бирата от джинджифил. Джинджифилът се използва за ароматизиране на компоти, при консервиране на кисели краставички и тиква. Може да се приготвят сладка и бонбони от джинджифил. Ако не можете да намерите пресен джинджифил, може да използвате сух, но имайте предвид, че вкусът му не е така интензивен и съвсем не е пълноценен заместител на пресния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати