Gotvach.bg»Съвети»Как се панира сирене?

Как се панира сирене?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
310917
Как се панира сирене?

Когато на вратата ви се появят скъпи, но неочаквани гости, сте изправени как да ги нагостите с нещо вкусно за нула време. Тогава на помощ може да ви дойде дори и най-обикновеното, понякога старо и изсъхнало сирене, което буквално за десетина минути може да се превърне във вкусен деликатес.

Бързо и лесно може да приготвите панирано сирене, което да гарнирате със салата и така да спретнете трапеза за чудо и приказ.

Но как точно се панира сирене и всяко сирене ли може да се панира? Сиренето е препоръчително да се панира с т.нар. двойна панировка, която е подходяща не само за бяло самаламурено сирене, но и за камамбер, бри, топено сирене и др.

Студеното сирене се вади от хладилника и се нарязва на хапки или филии с дебелина около 1.5 см. То се овалва последователно в брашно, след това в разбити яйца и накрая в галета. След това сиренето отново се овалва в брашно, яйца и галета и е пържи на маслена баня до получаването на златист цвят.

Още рецепти за панирано топено сирене може да откриете на нашия сайт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати