Gotvach.bg»Съвети»Как се правят коктейлни череши?

Как се правят коктейлни череши?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
5641649k
Как се правят коктейлни череши?

Коктейлните череши се използват за декорация на коктейли или за украса на торти и сладкиши. Те са познати още като череши Мараскино и се приготвят сравнително сложно, защото трябва да се накиснат в специален разтвор, за да са леко прозрачни и в същото време да станат по-плътни. След това се накисват в захарен сироп и се оцветяват с хранителна боя. Все пак коктейлните череши може да се приготвят и в домашни условия, като това не много сложно.

Необходими са ви около 700 мл прозрачен ликьор, 400 г череши и захар на вкус. Най-добре е да заложите на ликьор Мараскино, който е най-подходящ за целта. Пригответе буркани и ги напълнете с измитите и почистени от костилки череши. Залейте ги с ликьора и добавете захар. Оставете бурканите на хладно място за период от половин до един месец.

След това ще имате домашни коктейлни череши, в които няма никакви изкуствени съставки и оцветители. Съхранявайте ги в хладилник за около 4 месеца. Това е един от най-лесните и бързи начини за получаване на домашни коктейлни череши. Цветът им няма да бъде като на тези от магазина, но вкусът е невероятен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Моника
Моника
25.01.2016 18:52
определено ще пробвам
1
0