Как се прави крема сирене?

Роси Стоянова 2от Роси Стоянова 2Дарт Вейдър / Автор
Как се прави крема сирене?
Снимка: gotvach.bg

Вместо да купувате готово крема сирене от магазина, без да знаете какво се съдържа в него, можете сами да си го приготвите. Домашно приготвеното крема сирене е много по-вкусно и полезно и можете да го спокойно да го дадете на децата си. За приготвянето на крема сирене са ви необходими: 2 с.л. кисело мляко, 2 литра прясно мляко, около 10 капки мая за сирене и 2 ч.л. сол.

Това са единствените съставки за домашно крема сирене, които ви трябват. Първо сварете прясното мляко и изчакайте да се охлади. Измерете температурата му – трябва да е около 38 градуса. Разбъркайте киселото мляко с малко от прясното и го прибавете към останалото мляко.

Добавете маята и изсипете сместа в марля, за да се цеди до гъстотата, която желаете. Най-добре е да имате на разположение цяла нощ. Продуктите може да увеличават и намаляват, като съответно на 1 литър мляко се слагат по 10 капки мая. Спазвайте това правило и ще получите невероятно домашно крема сирене.

Домашно приготвеното крема сирене може да използвате за директно намазване на сандвичи, солени ястия, за чийзейкове и различни сладкиши. Вижте някои идеи за ястия с крема сирене: Спанак с яйца и крема сирене, Ягодов чийзкейк с лешници и крема сирене и Шоколадов мус с крема сирене.

4.2
Общо 5 гласували
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати